(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hokaido polívka
Potřebné ingredience
dýně hokaido, bujon, cibule, olivový olej, sladká smetana, sul, muškátový oříšek, skořice, na zdobení dýňový olej a semínka
Postup přípravy
dýni neloupeme, jen zbavím mekkého vnitřku, nakrájíme, dáme na plech pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby péct...
v hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme změklou predpečenou dýni a chvilku podusíme, přilijeme vývar a povaríme. osolíme, nastrouháme trošku muškátového oříšku, skořice. vše do hladka rozmixujeme a přidáme na zjemnění sladkou smetanu.
na talíři zdobíme pokapáním dýňovým olejem a nasucho opraženými semínky.
vím, že návodu na hokaido polívku je už tady hodně, ale třeba nekomu zachutná zrovna ta moje ,-) tak dobrou chuť.
v hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme změklou predpečenou dýni a chvilku podusíme, přilijeme vývar a povaríme. osolíme, nastrouháme trošku muškátového oříšku, skořice. vše do hladka rozmixujeme a přidáme na zjemnění sladkou smetanu.
na talíři zdobíme pokapáním dýňovým olejem a nasucho opraženými semínky.
vím, že návodu na hokaido polívku je už tady hodně, ale třeba nekomu zachutná zrovna ta moje ,-) tak dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
karlicka2803
(upraveno)
9. 11. 2012, 20:51
ja taky první delala bez peceni, ale takhle mi to chutnalo vic
evicela
(upraveno)
9. 11. 2012, 9:34
tak to zkusím předpéct, dělám tak že na osmahlou cibulku dám přímo syrovou a dusím, pak stejně, tak třeba bude mít trochu lepší chut
elfivila P.
(upraveno)
9. 11. 2012, 9:32
dělám stejně, a je to mňamka, chutnala sem i ty co se dýně nepředpeče a není to ono, navrch dávám lžičku zakysané smetany.